24% korting

Happy Fun Grass

Kunstgras Noa

25,95
19,75

Specificaties

Artikelnummer1561
MerkHappy Fun Grass
m² per pak2 m²

Omschrijving

Voorbereiden van het grondvlak

Zorg ervoor dat het grondvlak droog proper en glad is.


Harde ondergrond (bitumen, beton, hout, terras…):
Verwijder alle afval en stof.
Vul alle gaatjes en scheurtjes op.
Zorg voor een egaliserende laag om alle oneffenheden weg te werken.

Zachte ondergrond ( aarde, gras .. ):

Egaliseer het grondvlak en verwijder alle begroeiing. Het grondvlak moet glad, waterdoorlatend en stabiel zijn.
Verwijder de bovenste laag grond met een diepte van 10 cm. Breng een egaliserende laag aan van 10 cm van breekzand of zavel.
Egaliseer het oppervlak met een egaliseerapparaat tot het volledig egaal en stabiel is. Dek het volledig af met een non-woven geotextiel (100 to 150 g/m2). Deze stof verhindert de groei van onkruid en zorgt voor een evenwichtigere drukverdeling over het hele grasveld.
.

Plaatsen van FUNgrass

Harde ondergrond:


1.Los plaatsen voor kleine oppervlakken:

Je kan FUNgrass los installeren op kleine oppervlakken. Zorg er wel voor dat je het gras fixeert door op de randen of hoeken iets zwaar te plaatsen, bijvoorbeeld een tuinpot.

2.Verlijmen van FUNgrass boven 20m²

FUNgrass kan verlijmt worden via tweecomponenten lijm. Deze lijm moet je zeker 30 minuten goed aandrukken voor een gewenst resultaat.


Zachte ondergrond:

1. Rol het kunstgras uit over het geotextiel in dezelfde richting.

2. Indien verschillende rollen nodig zijn, overlap dan met ongeveer 3 cm.


3. Breng naadband aan van 30 cm breed tussen de 2 rollen. Maak de tweecomponenten lijm klaar en breng aan. Plooi de 2 zijkanten om en breng een dunne laag lijm aan (200 to 300 g/lm) van Forbo K149.

4. Plooi de naden dicht. Wees voorzichtig dat de grasvezels niet in contact komen met de lijm. Druk de naad goed aan met de voet of een ander zwaar voorwerp. Verlijm niet bij temperaturenonder 0°C of bij natte weerstomstandigheden.
.

Onderhoud FUNgrass

Verwijder gevallen bladeren en ander afval met een hark of borstel. Om uw gras mooi rechtop te krijgen moet u het af en toe opborstelen met een stevige borstel.

Verwijder onkruid altijd zo snel mogelijk.

Indien ergens iets los komt onmiddellijk repareren.

Verwijder hardnekkige vlekken onmiddellijk met een borstel met een 3% verdunde ammoniakoplossing. Gebruik ethylchloride voor vetvlekken en een sterk verdunde oplossing met azijn voor organische vlekken.